The Farm

The Farm är den första boken i en dystopisk young adult-trilogi som handlar om tvillingsystrarna Lily och Mel. De är snart 18 år och är inspärrade på en farm där de ska skyddas från the Ticks som är en slagsvampyrliknande människor. Ticks kom till när något gick fel i något medicinskt experiment. Människor som smittas förändras och blir som någon sorts blandning av djur/insekt och de har inga mänskliga drag eller något förstånd kvar. Den civiliserade världen har gåt under.
Alla ungdomar har samlats in på olika Farms och där måste de ge blod som ska hålla The Ticks på avstånd.

Lily tar han dom sin syster som är gravt autistisk. Mel har slutat att prata i annat än gamla vaggvisor. Lily har länge planerat att de ska rymma eftersom något händer med ungdomar som fyller 18 år. Ingen vet vad som händer, men de försvinner från The Farm.

Så dyker Carter upp som gick i hennes klass på high school innan världen gick under. Han vill hjälpa henne och Mel men går han att lita på eller är han en collaboratör? Vem är den underliga Sebastian han har med sig? Carter verkar också tro att det är något speciellt med Lily-

Boken var lättläst och en typiskt young aduult dystopi. Inget speciellt men underhållande och naturligtvis blir det en liten kärlekshistoria. Boken skulle nog fungera riktig bra som tv-serie eller film.
De andra två böckerna i serien heter The Lair och The Vault. Jag känner inte någon lngtan eftr att läsa vidare i serien men en ska aldrig säga aldrig.

Författaren heter Emily McKay. Boken fick tre svaga stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *