Vattnet drar

Det är midsommarnatt när Viktor Husberg och hans vänner bryter sig in i Ovansjö kyrka. Planen är att stjäla en värdefull madonnafigur. Men Viktor gör ett annat fynd. Något som gör honom rusig av begär, makt och en märklig känsla av tillhörighet. Snart har han väckt urgamla krafter till liv och de kräver mer än han någonsin kunnat ana.

Jag gillade verkligen berättarstilen i boken. Att vi växlar mellan olika karaktärer. Viktor är en skadad och hunsad kille som styrs av sin kompis Calle dom är en riktig fullblodspsykopat.
Krister jobbar på Länsstyrelsen för djurskydd och har alltid haft ett speciellt band till djur. Han räddar en gammal kompis hund som har problem med valpningen med hjälp av en gammal ”gosetrasa” han haft sen han var liten.
Beata pluggar till lärare och försökeer hålla koll på sin vilda kompis Celia. Men när Celia träffar den underliga Estre sätts underliga saker i rörelse.

Jag blev överraskad av hur mörk och otäck boken var. Det är fullt av sexuellt våld, andra sorters våld, djur som far illa  förutom alla övernaturliga inslag. Men det är gjort på ett bra sätt.
Allt utspelar sig i Gästrikland och det är riktigt roligt att läsa om ställen jag känner till. Mycket av handlingen utspelar sig i Hofors, Gävle och Torsåker. Krister bor på Sjätte tvärgatan på Brynäs i Gävle. Jag bodde på Sjunde tvärgatan till november 2017.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.  Vattnet drar är den första delen i en trilogi. De andra två heter Jorden vaknar och Berget offrar. Författaren heter Madeleine Bäck.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *