Smakebit på søndag: Neverworld

Smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Det har varit helt underbart med en långhelg igen! Jag vet att det var en nyss men då var jag ju i Prag med arbetslaget och det blev inte så mycket vila. Vi hade det jättebra och jag älskar Prag, men jag har varit superförkyld i mer än två veckor och har hostat som en tok. Det är inte förrän igår kväll som jag verkligen märkte att det har vänt.

I torsdags var det jättevarmt och jag var ute med Theo, Thor och Mya. Vi var till lekparken vid skolan och sedan vid Lillsjön där folk badade.

Igår skulle vi åka och handla men då startade inte bilen. Eller den vägrade till och med att låsa upp dörrarna. Den öppnade bara bagageluckan så sambon fick åla sig in den vägen. Det var batteriet som hade gett upp och vi fik ringa svärföräldrarna som fick skjutsa Andres till Jula. Jag passade då på att dammsuga badrummet och fortsatte sedan med resten av huset. Fy fasen vad varmt det var!
Efter vi (sambon) hade köpt och bytt batteriet åkte vi till mitt jobb där jag hämtade inloggningsuppgifter (tydligen hade några resultat inte blivit registrerade), handlade och sen belönade vi oss med pizza från Aktern & Fören.

Jag har läst väldigt lite de senaste veckorna men nu har jag kommit igång igen. Tre böcker har blivit utlästa (två var påbörjade) och två till har jag börjat läsa. Böckerna som jag läst ut är The Last Debutante av Lesley Lokko, my Bloody Roots av Max Cavalera & Joel McIver och Saker ingen ser av Anna Ahlund. Jag har också påbörjat Radio Silence av Alice Oseman och Neverworld av Marisha Pessl.

Idag ska vi ta en tur till soptippen och jag ska prova att göra en maträtt som jag kanske ska ha med mig till poolpartyt med arbetskompisarna på lördag.

Denna veckas smakbit kommer från Neverworld, s 14:

Det är inte meningen att ens Livs Stora Kärlek ska dö när man är tonåring. Men om det nu sker underlättar det om orsaken är en av de Topp Tre Begripliga Dödsorsakena bland ungdomar: A. Bilolycka. B. Cancer. C. Självmord. På det viset kan första bästa vuxen – efter att orsaken fastställts – rikta ens uppmärksamhet mot lämpliga filmer (många med Timothy Hutton) och självhjälpsböcker för att hjjälpa en att Gå Vidare.
Men vad gör man när pojkvännens dödsorsak förblir okänd och man blir kvar med ett stort, svart hål av skuld och ovisshet?
det finns inga filmer eller självhjälpsböcker i världen som kan hjälpa en då.

 

13 thoughts on “Smakebit på søndag: Neverworld

 1. Monika skriver:

  Marisha Pessl är en författare som jag är nyfiken på. Har hennes Nattfilm redo i hyllan.

 2. Bokdamen skriver:

  Jag har läst Nattfilm av Pessl, den gillade jag och tänkt att jag ska läsa fler. Tack för smakbiten!

 3. Josefin skriver:

  Den här verkar spännande! Jag är nyfiken på den. Har fortfarande inte läst Nattfilm, det måste jag göra snart! Tack för smakbiten!

 4. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Har läst en bok av henne bara.
  Prag är verkligen en fin stad.

 5. astridterese skriver:

  Praha er en fantastisk by! Neverworld minnet meg mest om tittelen på Neil Gaimans Neverwhere. 🙂 Det er en av mine favorittbøker.
  Ha en riktig fin pinsesøndag!

 6. Sara skriver:

  Den här boken har jag precis lånat på biblioteket och smakbiten bådar ju gott tycker jag. Tackar!

 7. ny bok för mig, gôtt med långhelg.

 8. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten. Den titeln kände jag inte till, självhjälpsböcker är inte alltid så lyckat. Intresserad av att läsa något av Marisha Pessl. Tror Nattfilm ligger bra till.

 9. Paula skriver:

  tack för smakbit som lät mycket tragisk och sorglig.

 10. Marie skriver:

  Den fick jag som en överraskning och ska givetvis läsa den.

 11. Sara Pepparkaka skriver:

  Det låter inte som en väldigt munter bok.

 12. Boklysten skriver:

  Tack för smakbiten!

 13. A ROOM OF MY OWN skriver:

  är lite nyfiken på denna. tack för smakebiten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *