My Blood Roots

My Bloody Roots: From Sepultura To Soulfly And Beyond: The Autobiography

My Bloody Roots är Max Cavaleras självbiografi som han skrivit tillsammans med Joel McIver. För er som inte känner till vem Max Cavalera är så är han sångaren och gitarristen i det brasilianska thrash metalbandet Sepultura. Han startade bandet när han och brorsan Igor var i den tidiga tonåren. Sepultura är det enda bandet från Brasilien som blivit så stora utanför landet.

Boken börjar med at berätta om Max uppväxt. Hans pappa var någon slags diplomat och de hade ett lätt lv. Men så dör pappan oväntat när bröderna Cavalera är 10-11 år och efter det blir inget sig likt. De tvingas börja jobba efter skolan och framför allt Max får beteendeproblem. Han berättar hur han börjar dricka alkohol, slåss och råka illa ut på flera sätt.

Men tack vare musiken hittar han sin grej och satsar helhjärtat. Läsaren får följa Max och Sepultura när de blir alltmer kända.

Tyvärr är boken uselt skriven med en massa upprepningar. Det som skulle ha varit en intressant  historia blir rörig. Jag har också riktigt svårt för Max Cavalera som beter sig som ett riktigt svin och hela tiden bortförklarar han det  med: ”men jag var arg för min pappa dog eller jag gjorde så för jag var full/hög”. Han har rktiga psykopatgrejer för sig. Vem fan slår någon i huvudet med en sten?

Sen berättar han om olika händesler som styvsonen Danas död, men det finns ingen förklaring på varför han och frun Gloria tror att han blev mördad. Nu kommer jag ihåg när det hände och alla intervjuer om det annars skulle jag inte haft en aning. Det är väldigt mycket som tas för givet i boken. Han går heller inte in speciellt mycket om vad som hände med Sepultura.
Det var tur att boken var så kort 256 sidor på Kindle, annars hade jag inte läst klart den.

Boken fick två svaga stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *