The Last Debutante

1936, Chalfont Hall, Dorset.

Trettonåriga Kit är hos sömmerskan som slutöf hennes klänning inför hennes äldre syster Lilys debut vid det kungliga hovet.. Kit vet att systern kommer att göra succé med sin vackra utseende och gröna ögon. Själv är Kit en besvikelse. Helt ointresserad av allt som har

Så kommer en tysk besökare en kväll och en serie händelser sätts i rörelse. Lily gifter sig med en äldre tysk och hamnar snart mitt i de nationalsocialistiska kretsarna. Systrarnas mamma blir orolig när det verkar som att England kommer att gå ut i krig med Tyskland så hon skickar Kit tillsammans med hennes farbror till Tyskland för att försöka övertala Lily att komma hem. resan går fel på så ånga sätt och Lily är en riktig sadist som  ser till att hennes då 15-åriga lillasyster blir våldtagen av en av sin mans vänner. Kit lyckas dock se och memorera en lista som är viktig för den engelska regeringen. Hon berättar om det för farbrodern som är en spion.

Kit som blir gravid efter våldtäkten och blir tvungen att lämna bort sitt barn. Sedan jobbar hon i London som sekreterare men blir snart rekryterad till ett hemligt uppdrag. Så träffar hon den afro-amerikanska trumpetaren Earl som spelar på jazzklubbarna. återigen förändras Kits liv för alltid.

Jag läste mest boken för att jag hade fått den av sambon. Den var ganska underhållande, men lite väl otrolig. Hur kan allt hända en och samma människa? Boken är också för kort med sina 322 sidor så jag fick aldrig riktigt lära känna karaktärerna. I början handlar det om Kit men sen handlar det mer om hennes dotter.
Jag tyckte verkligen inte om Kits mamma och pappa. Vilka kalla människor!

Boken fick tre svaga stjärnor på Goodreads. Jag har tidigare läst Bitter Chocolate av samma författare och gav den samma betyg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *