How to Be Famous

Året har blivit 1995 och 19-åriga Johanna Morrigan – a.k.a. den käftslängande, världsvana musikjournalisten Dolly Wilde – prövar vingarna bland kändisar och wannabes i britpopens London.

Men så händer något som gör att Dolly själv ofrivilligt hamnar i rampljuset. Efter att hon gått hem med den populäre skandalkomikern Jerry Sharp börjar ryktena gå. Hur ska en ensam ung kvinna kunna stoppa en känd, inflytelserik man?

How to Be Famous (Konsten att bli känd) är en fristående fortsättningen till How to Build A Girl (Konsten att skapa en tjej). Jag tyckte inte om Konsten att skapa en tjej som jag försökte läsa eller lyssna på på för något år sedan. Men jag gillar verkligen How to Be Famous. Jag gillar Caitlin Morans sätt att skriva, hon är så rolig men tar ändå upp viktiga saker. Det är just blandningen som gör boken så bra. Att hon blandar allvar med humor, glädje med sorg. Jag gillar också att jag känner igen all musik hon pratar om. 1995 var jag 16 år och det var nästan bara Britpop som spelades överallt.
Läsningen ger också #metoo-vibbar och det är aldrig fel.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodread och läste den under #läsalotsommar19.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *