The Martian

 

Efter en misslyckad rymdexpedition lämnas Mark Watney ensam kvar på Mars. Hans besättning är övertygad om att han är död, men Mark Watney lever; i alla fall för tillfället. Utan möjlighet att kunna kommunicera sin belägenhet med jorden inser han snart att han måste utnyttja alla sina kunskaper för att överleva. Utrustad med en stor portion skarpsinne, och en ännu större dos självironi, ger sig Mark Watney i kast med att utmana den röda planetens ogästvänliga miljö med målet att en dag kunna återvända hem.

Boken är faktiskt riktigt rolig och spännande. Jag imponers av Marks starka psyke som klarar av att vara helt utlämnad på Mars så länge. jag trodde att jag skulle bli uttråkad av att läsa alla loggar, men det blev jag inte. Det kan i och för sig ha berott på att vi också får följa hur alla som arbear på NASA gör allt för att få hem Mark.
Jag kollade också på filmen med Matt Damon , eftersom det var en utmaning i The Reading Rush att läsa en bok och se filmatiseringen. Jag tyckte att fimen riktigt bra. Visst hade de ändrat på en hel del och jag gillade inte att de hade bytt namn på Venkat Kapoor till Vincent Kapoor. Ska de vara så jäkla svårt för amerikaner att acceptera att någon med ett utländskt för – och efternamn kan vara chef för NASAs expeditionen till Mars? Tydligen…

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Författaren heter Andy Weir och jag har tidigare läst Artemis av honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *