Smakebit på søndag: The Bride Test

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

I fredags fyllde jag 40 år och blev firad på jobbet av mn klass som sjöng för mig och kollegorna som bjöd på prinsesstårta på förmidagsrasten. Jag fick också en krukväxt av ”min” fritidspedagog. Blev riktigt rörd ju!
När jag kom hem fick jag en en hoodie och en LP-skiva med ett av mina favoritband Amon Amarth. Sen kollade vi på NCIS och jag började läsa The Kiss Quotient av Helen Hoang.

Igår blev jag firad av mamma & pappa, brorsan, Mya, Theo & Thor och svärföräldrarna. Jag hade beställt en exotisk planka från Ica Maxi och bjöd på den. Den var så god med rostbiff, rökt skinka och grillad kalkon. Det fanns också ädelost, brieost, potatissallad, pastasallad, olika sorters melon, vindruvor, passionsfrukt m.m.
Mya hade sytt en tygväska, ett iPadfodral och ett par trosor som ala var Outlander-inspirerade. Ni kan kolla in andra saker hon sytt på hennes instagramkonto @atruesinner . Jag fick också pengar av föräldrarna och svärföräldrarna som jag tänker använda till ett par nya hörlurar och säkert blir det några böcker också.

När alla hade åkt hem läste jag ut The Kiss Quotient och åt upp resterna från den exotiska plankan med ett glas bubbel.

Idag är det söndag och jag planerar att läsa, fixa med bloggen och kanske åka till gymmet. Jag börjar känna mig förkyld så vi för se hur det blir.

Denna veckas smakbit kommer från The Bride Test av Helen Hoang,  från sidan 23:

As Khais´s running shoes hit the cracked concrete of the driveway leading to his Sunnyvale fixer-upper, which he never got around to fixing up, the timer on his watch beeped. Exactly fifteen minutes.
Yes.
There was nothing as satisfying as perfect increments of time. Except for hitting whole dollar amounts when filling up at the gas station. Or when the restaurant bill was a prime nummer or a segment of the Fibonacci sequence or just all eights. Eight was such an elegant number. If he added a minute to his run, he could set a checkpoint in the middle. Wouldn’t that be entertaining?

 

17 thoughts on “Smakebit på søndag: The Bride Test

 1. Monika skriver:

  E okänd bok för mig.

  Grattis i efterskott! Låter som et härlig födelsedagsfirande.

 2. Bokdamen skriver:

  Grattis! Kul med klassen, låter som trevligt firande. Boken kände jag inte till. Tack för smakbiten!

 3. Boklysten skriver:

  Grattis i efterskott! Tack för smakbiten!

 4. bra ålder, grattis!

 5. Josefin skriver:

  Grattis i efterskott! 😀 Vilka fina presenter! Dem väskorna skulle jag vilja ha. Och tack för smakbiten, den var bra!

 6. Åsa skriver:

  Hakar på övriga såklart: Grattis i efterskott! 🙂
  Och tack för smakbiten!

 7. Paula skriver:

  Grattis! Och vilka läckra trosor du fick!
  Att vara nörd med siffror och kombinationer tror jag är rätt jobbigt, men ger nog intressant läsning, tack för smakbit!

 8. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. En författare jag är nyfiken på.
  Grattis i efterskott, låter som ett bra firande. De där Outlanderinspirerade presenterna var ju helt fantastiska!

 9. Scylla skriver:

  Grattis i efterskott! Liknar den planka jag åt av igår och idag – grannen hade 50-prskalas 🙂 Tack för smakbiten. Känner inte till författaren.

 10. A ROOM OF MY OWN skriver:

  det kallar jag firande! plankan låter jättegod. känner inte alls till din bok. tack för smakebiten!

 11. Marie skriver:

  Grattis i efterskott, vilka presenter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *