Us

Vår berättare Douglas har varit gift med sin fru  Connie i 25 år när hon väcker honom mitt i natten för att informera honom om att hon vill lämna honom. Deras son Albie ska börja på universitetet om några veckor och hon ser ingen menng med att fortsätta. Men först ska de ge sig ut på The Grand Tour över Europa tillsammans med sonen utan att prata om vad sm ska hända efter.
Douglas bestämmer sig för att se till att detta ska bli den bästa semestern. Han ska vinna tillbaka sin fru och äntligen reparera sitt förhållande til sonen. Men det går inte som Douglas har tänkt.

Boken berättas av Douglas och växlar mellan att utspela sig under resan och att berätta om Douglas liv och hur  han och Connie träffades och deras år tillsammans.

Tyvärr så gillade jag inte boken. Jag tyckte varken om Douglas, Connie eller Albie. Speciellt inte Connie och Albie. Visst förstår at Douglas inte är oskyldig men Connie är ett riktigt arsel. Stackars henne som känner sig fångad sex månader efter deras bröllop. Så synd om henne..

På framsidan av boken står deten blurb från The Times där någon påstår att boken är bättre än One Day. Det var den verkligen inte! Jag tycker inte att den var speciellt rolig heller.

Jag gav boken två stjärnor på Goodreads.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *