Glasbarnen, Silverpojken & Stenänglar

Mystiska saker händer i Billies och hennes mammas nya hem. Det är som att huset inte vill ha dem där. Tillsammans med vännen Aladdin börjar Billie forska i husets mörka historia. En historia som leder hela vägen fram till den natt då Billie plötsligt vaknar av att någon, eller något knackar på hennes fönster.

Det visar sig att Billies hus har vaarit ett barnhem. Men vad hände egentligen med barnen som bodde där?

 

En mystisk pojke i kortbyxor smyger omkring i snön. När Aladdin försöker prata med honom, försvinner han snabbt utan att säga ett ord. Och när han rör sig i snön, syns det inga spår där han har gått. Vem är han? Hör han hemma på flyktingbåten i hamnen? Eller kan han vara Silverpojken – han som i hundra år försökt hitta det försvunna kyrksilvret?

Boken tar upp många tunga ämnen som rasism, ekonomiska svårigheter, en sjuk farfar och rädslan att behöva flytta ifrån sina vänner.

 

Snart är det påsk och Simona ser fram emot att tillbringa en vecka med sin mormor i Åhus. Men något är fel. Mormor är trött och tankfull. Och Simona hör knarrande steg från Suckarnas rum. De stora stenstatyerna i trädgården flyttar sig hela tiden, och varifrån kommer de mystiska rösterna på de gamla kassettbanden? Rösterna som ber Simona att skynda sig, innan det är för sent.
Simona tar hjälp av sina kompisar Billie och Aladdin för att lösa gåtan.

Även den sista boken tar upp svåra ämenen som att en närstående blir allvarligt sjuk.

Jag har lyssnat på ala tre böckerna via Storytel och tycker att de är precis lagom skrämmande. Alla tre tar också upp tunga ämnen som döden i form av en närstående, ensamhet. rasism och fattigdom.

De två första böckerna var de bästa eftersom jag tyckte att den tredje var för osannolik.  Men som serie får den fyra stjärnor ändå. Sen borde jag ha skrivit om böckerna när jag lyssnat på dem och inte väntat flera veckor..

Kristina Ohlsson är författare till böckerna och jag har läst alla hennes böcker som är skrivna för vuxna.

Jag lyssnade på boken under Believathon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *