Dan före dan

Det är slutet av november och Sigrid är på väg hem för att överraska sin familj efter en längre utlandsvistelse. Mer än något annat ser hon fram emot att få fira en traditionsenlig jul i stugan i Hälsingland, precis som vanligt. Men det visar sig att hennes familj har gjort upp andra planer, eftersom de trodde att Sigrid skulle bli kvar i Wien. Inte ens barndomskompisen Nina har tid att ses. Sigrid riskerar nu att behöva möta sin största rädsla att bli ensam på julafton. Hon bestämmer sig för att göra det bästa av situationen. Hur svårt kan det vara att hitta någon att fira jul med egentligen? En internetdejt kanske?

Sigrid ger sig i kast med att skapa den perfekta julen i Hälsingestugan. Men inget går som hon har tänkt sig, särskilt inte när hon håller på att bränna ner hela huset och blir räddad av den hon minst av allt hade väntat sig …

Jag har väldigt svårt för Sigrid som är otroligt självisk och blåögd. Hur kan en vara så otroligt naiv och desperat att leta efter en kille att fira jul med på en dejtingsida. Hon vill att allt ska vara som det var förut till varje pris. Men kanske kan det bli bra ändå?

Det är lite kul att Sigrid berättar om olika jutraditioner och varifrån de kommer. De flesta visste jag redan om men några saker lärde jag mig allt.

Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *