Fri

I Tokyos förorter arbetar fyra kvinnor nattskiftet på en fabrik som tillverkar färdigpaketerade luncher. Tyngda av sysslor och stora skulder och isolerade från män och barn drömmer de om en väg ut ur den återvändsgränd som deras liv utgör.
En ung mor bland dem brister till slut och stryper sin otrogne, spelberoende man och erkänner efteråt sitt brot för Masako, sin närmaste kollega. Av skäl som endast hon själv känner till, går Masako med på att hjälpa sin vän, och ber de andra medarbetarna om hjälp med att stycka och göra sig av med kroppen. Kroppsdelarna upptäcks, och  polisen börjar ställa frågor, men kvinnor har långt mer frliga fiender att bekymra sig över. En lånehaj med yakuzakontakter upptäcker deras hemligheter, och det gör också en hänsynslös nattklubbsägare som polisen är övertygad om är mördaren. Han har förlorat allt på grund av kvinnornas brott och han vill hämnas.

Jag har haft den här boken oläst i 10-11 år. Det var en väldigt annorlunda bok. Jag tyckte riktigt bra om den under de första 2/3 av boken. Sedan blev den tyvärr riktigt dålig. Våldtäkter som beskrivs på ett sätt som att offret tycker om våldtäkten är inte min grej. Jag gav den ändå tre stjärnor på Goodreads, för den var så bra i början.

Författaren heter Natsuo Kirino som är en psedonym för Mariko Hashioka. Fri verkar var den enda av hennes böcker som är översatt till svenska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *