Down Among the Sticks and Bones

I Down Among the Sticks and Bones är det tvillingarna Jack och Jill som är huvudpersonerna. Om en har läst den första delen i The Wayward Children-serien Every Heart A Doorway så vet en redan vilka Jack och Jill är. men nu får vi veta mer om deras  bakgrund. Hur de växte upp i en väldigt underlig familj som valde att upfostra dem väldigt olika. Jillian uppfostrades som en pojkflicka medan Jaqueline (Jack) uppfostrades till en girly girl.
Föräldrarna är helt känslolösa låter deras farmor ta hand om dem under deras första 5 år och sedan bestämmer de sig för att skicka hem henne och säga att hon tröttnat på dem.

När flickorna går in i farmoderns övergivna rum när de är sjutton år kommer de till en annan värld när de öppnar hennes väska. Systrarna kommer till en helt ny värld där de tvingas göra val. De har hamnat i en värld med monster och galna vetenskapsmän.

Detta är min favorit i The Wayward Childrenserien och jag gav den fem stjärnor på Goodreads. Seanan McGuire är författaren och de andra böckerna i serien är:

  • Every Heart A Doorway
  • Down Among the Sticks and Bones
  • Beneath the Sugar Sky
  • In An Absent Dream

One thought on “Down Among the Sticks and Bones

  1. Tantaugusta skriver:

    Det är en fantastisk serie och jag håller med dig om att den här är den bästa av böckerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *