Beneath the Sugar Sky

När Rini landar med ett plask i dammen bakom Eleanor West’s home for Wayward Children och uptäcker att hennes mamma Sumi dött flera år innan hon själv föddes. Men Rimo kan inte låta verkligheten komma i vägen för hennes planer att rädda sin värld.

Några av barnen (barn och barn) Kade, Cora, Christopher och Nadya följer med henne genom olika världar för att försöka rädda Rinis värld. Alla kommer inte att återvända till verkligheten igen.

Jag älskar Seanan McGuires sätt att skriva. det är så vackert och det känns som om jag läser en saga. Läs det här från s 11:

Children have always tumbled down  rabbit holes, fallen through mirrors, been swept away by unseasonal floods or carried off by tornadoes. Children have always traveled,  and because they are young and bright and full of contradictions, they haven´t always restricted their travels to the possible. Adulthood brings imitations like gravity and liner space and the idea that bedtime is a real thing and not an artficially imposed curfew. Adults can till tumble down rabbit holes and into enchanted wardrobes, but it happens less and less with every year they live. 

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *