Ninth House

Stern är den mest osannolika eleven i Yales förstaårsklass. Hon växte upp i utkanten av Los Angeles med sin hippiemamma, upptäckte tidigt att hon hade en ovanlig förmåga att se övernaturliga väsen, hoppade av grundskolan utan fullständiga betyg och trädde in i en skum värld av droger och missbruk. Tjugo år gammal är hon den enda överlevande efter ett blodigt morddrama. Vid sjukhussängen får hon en andra chans: Att börja studera vid ett av världens mest prestigefulla elituniversitet, med alla avgifter betalda. Men vad är haken? Varför just hon?
När Alex anländer till Yale får hon i uppgift att bli övervakare av universitetets nio hemliga sällskap och deras egendomliga ritualer, en uppgift som ett av sällskapen, Lethe, ansvarar för. Tanken är att hon ska bli upplärd av sin handledare, Darlington. Men när en ung kvinna hittas död på universitetsområdet samma kväll som sällskapen utför sina magiska ritualer har Darlington försvunnit i ett mörkt hål, och Alex står ensam kvar.
Hon är övertygad om att det finns ett samband mellan mordet och de hemliga sällskapen. För hon vet nu att de ägnar sig åt saker långt märkligare och  mer skrämmande än vad någon kunnat föreställa sig.

Jag läste boken under två dagar och borde ha tyckt om den mer. Hemliga sällskap, Yale, spöken och magi låter ju som något för mig. Men det är något som fattas för mig. Jag har tifigare läst författarens Grisha-trilogi och jag blev inte precis förälskad i den heller. Det kanske är så att författarens berättarstil inte fungerar för mig.

Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads.  Leigh Bardugo är författare och Ninth House är den första i serien om Alex Stern.

One thought on “Ninth House

  1. […] Ninth House (Alex Stern #1) – Leigh Bardugo (2019) 18-19/1 455s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.