Adams revben

Ebla, en föräldralös ung kvinna på somaliska landsbygden , rymmer en dag från det nomadiska lägret, och bryter därigenom mot traditioner och andras förväntningar. Hon drivs av en önskan att få fatta egna beslut, inte minst i frågan om äktenskap.
Detta blir upptakten till en berättelse om makt och maktlöshet, om kampen om att besvara sin identitet i en världs där kvinnor är en bytesvara och där våldet alltid är närvarande – vilket präglar Eblas verklighet.

Boken heter Adams revben eftersom den första kvinnan enligt skapelseberättelsen skapades av ett av Adams revben. Jag köpte boken för 5 kronor när biblioteket hade utförsäljning.
Jag tyckte att  boken var helt okej. Jag blev inte så imponerad av den. Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads.

Författaren heter Nuruddin Farrah och detta var hans debutroman. Jag läste boken i #mina_hyllvärmare2020-utmaningen som Jennys_bokhylla håller i på instagra,. I mars skulle vi läsa böcker av författare med efternamn som började F.

One thought on “Adams revben

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *