Will My Cat Eat My Eyeballs?

Författaren Caitlin Doughty är en begravningsentreprenör och har sin egen youtubekanal Ask a Mortician. I den här boken svarar hon på frågor om döden och vad som händer med en död kropp och vad en får göra för bergravningar m.m. Boken innehåller 34 olika frågor som besvaras på en roligt och vetenskapligt sätt som barn (och vuxna ) kan förstå.

Några av frågorna är:

  • Kan en donera blod efter en dött?
  • Hur får en vuxen plats i en liten urna efter de kremerats?
  • kan jag ha kvar mina föräldrars dödskallar efter de dött?
  • Kommer mitt hår att fortsätta växa när jag ligger i kistan?
  • kan jag begravas i samma kista som min hamster?

Jag gillar caitlin Doughty och kunde höra hennes röst i mitt huvud när hon svarade på frågorna. Boken var underhållande och informativ, men jag visste ju svaren på de flesta frågorna. Jag är ju vuxen.. Men boken fick ändå fyra stjärnor på Goodreads. jag läste boken under Påskutmaning 2020.

Jag har också läst Smoke Gets In Your Eyes av författaren och vill gärna läsa fler av hennes böcker.

 

One thought on “Will My Cat Eat My Eyeballs?

  1. […] Will My Cat Eat My Eyeballs? – Caitlin Doughty (2019) 13-14/4 […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *