Spåren efter dig

Bath 1942. Frances passar ofta den sexåriga Davy, men just ikväll behöver  lite tid för sig själv och lämnar över Davy till några grannar. Men just den natten bombar tyskarna Bath..
I kaoset efter bombanfallet försvinner Davy. Så när Frances får höra att rädningsmanskapet hittat en kropp i rasmassorna får hon panik. Men kroppen som hittas är Frances bästa vän Wyns, hon som försvann för 24 år sedan när de vara åtta år.
Den döda kroppen river upp gamla sår i Frances och hon kastas tillbaka i tiden. Det hon inte förstod eller kände till som barn ter sig annorlunda nu.

Frances börjar komma ihåg saker som hon förträngt och hon är säker på att den unga man som dömdes för Wyns mord och som sedan avrättades var oskyldig. Men hur ska hon kunna bevisa det? Och då betyder ju det att den verkliga mördaren kom undan…

Jag tyckte om att berättelsen växlade mellan nutid (1942) och dåtid (1918) och att vi fick följa med när den vuxna Frances börjar förstå vad som hände med hennes vän när de var åtta år. Jag tyckte också om Frances och hennes vänskap med sin faster Pam. Pam är en favoritkaraktär. Men jag har också väldigt svårt att tro på att Frances är över 30 år gammal. Hon känns och beter sig som en tonåring i nästan allt. Hon bara gör saker och säger vad som helst utan att tänka på andras känslor.

Boken var spännande och lättläst. En riktig bladvändare! Visst kan en räkna ut vem som är mördaren men det gjorde inte så mycket. Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads. Författaren heter Katherine Webb och det är den första men definitivt inte den sista boken jag läser av henne.

Tack till Historiska Media för recensionsexemplaret!

3 thoughts on “Spåren efter dig

  1. Synne skriver:

    Dette låter interessant – Bath er jo en helt nydelig by, og jeg synes alltid det er ekstra gøy å lese bøker som foregår på steder jeg har besøkt. Britisk krim har ofte også en egen sjarm, synes jeg. Takk for tipset!
    Forresten så liker jeg navnet på bloggen din! Elsker kanel, hoho!

  2. […] Spåren efter dig – Katherine Webb (2020) 15-16/4 432s (rec.ex) […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *