Som en öppen bok

Clara Rennel har haft planen utstakad länge: Som lärare ska hon viga sitt liv åt att sprida läslust till kommande generationer. Styrkt av sina fiktiva medsystrar Kulla-Gulla, Kitty och Lotta, är hon redo att uträtta stordåd i läsningens tjänst. När hennes ungdomsförälskelse Jonathan dyker upp igen, mirakulöst nog nybliven singel, kan det nästan inte bli bättre. Systern Paulina (som dessvärre inte är fiktiv) lyfter ett varningens finger. Men vad vet väl hon om Jonathans intentioner? Bara för att hon själv, till allas förvåning, lyckats hålla ihop med en kille i mer än några veckor? En kille som till råga på allt verkar alldeles för smart för henne.

Men Claras lärartillvaro vill inte riktigt utveckla sig som hon planerat. Eleverna ägnar sig helst åt dokusåpor, föräldrarna kräver det omöjliga, kollegerna sätter käppar i hjulet och rektorn förstår ingenting. Jonathan säger sig ha lösningen på hennes bekymmer, och snart har den plikttrogna Clara gjort drastiska avsteg från sin plan. För det ingick inte i planeringen att börja skolka. Och det ingick definitivt inte att falla för sin lillasysters nya pojkvän.

Otroligt underhållande och engagerande bok. Precis vad jag behövde. Jag läste ut den i en sittning på min Storytel reader efter att ha sett den på olika bloggar. En bok som handlar om en någon som är lika boktokig som jag! Klart jag tycker om det!

Jag växlade mellan att skratta och att bli förbannad å Claras vägnar.  Hon har en fruktansvärd arbetsmiljö med en chef som alltid håller med föräldrarna i alla lägen och kollegor som gör allt för att undergräva henne och som hela tiden pratar skit om henne.
Men hennes ungdomsförälskelse Jonathan är en riktig sopa han med. Förstår inte riktigt hur Clara kan gå på allt han säger och gör.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads. Författaren heter Sara Molin och hon är gymnasielärare i svenska och svenska som andra språk. Jag läser gärna fler böcker av författaren. En oönskad julklapp är nästa bok av författaren men det finns inget utgivningdatum än.

4 thoughts on “Som en öppen bok

  1. Nilmas Bokhylla skriver:

    Jag kanske borde ta tag i denna snart då. Jag har precis gjort en intervju med författaren som dyker upp på bloggen på fredag så jag är mer än sugen på den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *