Thornhill

Från sitt fönster ser Ella det gamla övergivna, fallfärdiga flickhemmet. Hon förstår snart att huset har en historia att berätta. En skrämmande och sorglig historia.

Här får vi läsa två berättelser. En i ord och en i bild. Den skrivna berättelsen är text ur en dagbok som låter oss titta in i ett mörkt förflutet. Bilderna berättar Ellas historia idag och tillsammans med dagbokstexten bildas en väv av två flickors öden.

trots att boken innehåller 540 sidor går det väldigt fort att läsa den eftersom minst hälften av sidorna består av bilder.

Jag har hört att detta skulle vara en spökhistoria och riktigt läskig men det håller jag inte med om. Den handlar om hur utsatt unga flickor på barnhem var och hur övergivna de var vuxenvärlden. Mary var ju utsatt för mobbing och psykisk terror av en av de andra tjejerna som måste ha varit en psykopat.
Ella har ju varit med om sin mammas död och nu verkar pappan begrava sig i sitt jobb och glömmer bort sin dotter.

Boken tar upp tunga ämnen som självmord, en förälders död och att bli försummad av sin förälder. Jag tycket om att vi fick läsa Marys berättelse medan vi fick se Ellas berättelse genom bilderna. Mycket effektfullt!

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Författaren heter Pam Smy.

One thought on “Thornhill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *