Iggy 4-Ever

Iggy går i åttan och hatar sitt liv i största allmänhet. Skolan är tråkig, killarna är störiga och stämningen mellan henne och bästisen Julle blir allt mer irriterad. Till råga på allt går Iggys mobiltelefon sönder och katastrofen är ett faktum. Iggys mamma är trött på att inte kunna kommunicera med sin dotter. Incidenten med mobiltelefonen blir droppen, och Iggy försöker desperat hitta en lösning på problemet.

I ett försök att fly de störiga killarna i skolmatsalen hamnar Iggy och Julle med ett gäng i nian som de blir kompisar med. Det blir starten på något nytt och spännande, samtidigt som en ny rivalitet blossar upp.

Iggy ghar inte det lätt när hon inte kan hänga med kompsiarna och äta pizza och gå på bio med de nya kompisarna för det finns inga pengar. Hennes mamma kämpar på men det är hårt att vara ensamstående mamma til en tonåring som inte kan få det som kompisarna har.

Riktigt bra bra, men ångestfyllt om kompisar, klass och kärlek.

Författaren heter Hanna Gustavsson och jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads.

One thought on “Iggy 4-Ever

  1. […] Iggy 4-Ever – Hanna Gustavsson (2015) 19/5 215s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *