Smakebit på søndag: The Night Fire

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Nu har jag gått på semester! Så skönt efter den här våren med sjukskrivna kollegor (ej p.g.a Covid-19), extra planering för andra klasser, packning, flytt och omorganisation på skolan + allt med Covid-19.

Men nu är det semester och jag ska inte tillbaka till skolan förrän den 13:e augusti. I torsdags var min sista jobbdag och på kvällen var jag hem till brorsan och Mya. Det var jättevarmt ute. Riktigt sommarväder.

På midsommarafton var vi bara hemma med Lussekatten. Jag läste ut förra veckans smakbit Mr Loverman av Bernardine Evaristo. Det blev ingen traditionell midsommarmat utan vi åt champinjon och parmesanpasta. Gött! Sedan kollade vi på No More Fucks to Give med Mia Skäringer som finns på Netflix. Så jäkla bra! Kolla på den om ni inte gjort det!

Igår gjorde jag inte mycket alls. Jag kollade på booktube och satt sedan mest och löste sudoku medan jag lyssnade på So You Want to Talk About Race av Ijeoma Oluo. Den finns på Storytel och är informativ, hemsk, rolig och riktigt riktigt bra.

Idag vet jag inte riktigt vad vi har för planer. Kanske blir det en promenad men säkert blir det läsning för mig. Jag planerar också att göra några inlägg till bloggen.

Denna veckas smakbit kommer från The Night Fire av Michael Connelly. Boken är den tredje delen i Ballard & Bosch-serien. Från sidan 11:

Ballard studied what she could see of the remains with an unflinching eye. The smell of kerosene mixed with that of burned flesh was overpowering this close, but she stood her ground. She was in charge of the scene until the fire experts arrived. It tightly shrouded the body in places where the fire had not completely burned through. The body seemed to be in repose and she wondered how he could have slept through it. She also knew that toxicity would determine his alcohol and drug level. Maybe he never felt a thing.

 

11 thoughts on “Smakebit på søndag: The Night Fire

 1. Monika skriver:

  Tänkte jag skulle läsa Connellys serie om Bosch från början någon gång, men jag har bara hunnit med första delen 🙂

 2. Paula skriver:

  Ja man får verkligen hoppas att han inte kände något…
  Tack för smakbit, trevlig söndag

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har nog sett en del av Bosch på Netflix, men jag gillar inte huvudkaraktären. men det kan ju inte Connelly hjälpa. tack för smakebiten!

 4. Lottens bokblogg skriver:

  Det här är en författare som jag tror jag läst men inte är säker på…
  Låter underbart härligt med ledighet!

 5. astridterese skriver:

  Så deilig med semester! Det er fjorten dager til det er vår tur, og jeg gleder meg!
  Jeg liker virkelig godt Michael Connelly. Han skriver bra bøker.
  Ha en riktig fin søndag!

 6. Robert W skriver:

  Det är nog förfärligt att behöva ta hand om kvarlevorna av människor som brunnit inne. Tack för smakbiten!

 7. Åsa skriver:

  Känner till författarnamnet, men inte mer än så. Tack för smakbiten!

 8. Hanna / Rak skriver:

  Såg No More Fucks to Givepå bio, ska ta en omsittning på Netflix också, Skäringer är verkligen underbar. Tack för smakbiten. Ha en fin semester!

 9. Boklysten skriver:

  Har läst ganska många av Connellys böcker en gång i tiden, men nu har det inte blivit några på ett bra tag. Tack för smakbiten!

 10. Lena skriver:

  Läste nyss den boken fast på svenska. Riktigt bra. Tack för smakbiten.

 11. Sara Pepparkaka skriver:

  Pasta är faktiskt väldigt bra mat när det är mycket varmt ute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *