Puddin’

Puddin’ är en så kallad companion novel till Dumplin’. Nu är det inte Willow Dean som är huvudpersonen utan Millie Michalchuk som också var med i skönhetstävlingen.
Millie har åkt till fat camp varje sommarlov  men i år tänker hon inte göra det. Hon vill istället satsa på sin hemliga dröm att bli nyhetsreporter på teve och att kyssa killen hon haft en crush på. Hon tänker försöka komma in på ett läger som ska hjälpa henne med det. Men det är sjukt svårt att komma in på det och hon är medveten om att de kommer ha fördomar på grund av hennes övervikt.

Callie Reyes är en av skolans populäraste tjejer. Hon står på tur att bli ledare för dansgruppenn nästa år. Men allt går åt skogen när danstruppens sponsorpengar dras in. Tjejerna blir skitsura och bestämmer sig för att hämnas på gymmet som skulle sponsra dem genom att kasta ägg och linda toapapper kring gymmet. Men allt gåt överstyr och de bryter sig in och förstör en massa saker.
Mille jobbar på gymmet som ägs av hennes farbror/morbror och hans fru och känner igen Callie på övervakningsfilmen. Callie vägrar skvallra på de andra i danstruppen och får själv arbeta av skulden.

Boken handlar om Millie och Callies osannolika väg till en riktig vnskap. Vi får också träffa de andra tjejerna som var med i skonhetstävlingen och alla de tjejernas vänskap. Naturligtvis är det lite romantik med också.

Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads. Författaren heter Julie Murphy. Jag läste vissa delar av boken under Läsalotsommar2020.

One thought on “Puddin’

  1. […] Puddin´(Dumplin´#2) – Julie Murphy (2018 3-6/7 437s (bibliotek &Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *