Terapeuten

Den unga psykologen Sara driver en privatpraktik för ungdomar från ett kontor ovanpå garaget i den stora, ärvda villan hon håller på att renovera med sin ambitiösa överarbetade arkitektman Sigurd. Men det går trögt med både jobb och renovering och en dag lämnar Sigurd ett svårtolkat meddelande på Saras telefonsvarare för att sedan försvinna. Det gamla halvfärdiga huset känns långtifrån tryggt. Föremål försvinner och dyker upp igen, och är det fotsteg Sara hör från vinden om natten?

Något av en besvikelse. Den hade en bra och spännande början men sedan blev det för utdraget och pladdrigt. Jag tyckte inte alls om polisernas agerande. Sara själv ger jag heller inte mycket för. Vad är hon för slags terapeut egentligen? Hon sitter ju mest och tänker på sina egna problem. Hon är otroligt naiv och korkad.  Hennes man Sigurd är en riktigt obehaglig typ.

Boken fick tre stjärnor till slut. Jag lyssnade ju på hela boken och blev lite överraskad av slutet. Jag hade nog gett upp boken om jag läst den, men uppläsaren My Holmsten gjorde ett så bra jobb att jag ville lyssna klart.

Boken är en av de nominerade i Årets bok 2020.

 

One thought on “Terapeuten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *