Smakebit på søndag: Erotic stories For Punjabi Widows

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

I torsdags började jag jobba igen. Skönt på ett sätt att komma igång igen, men det är också väldigt skönt att få bestämma över sin egen tid när en är ledig. Det är fortfarande kaosartat på jobbet i och med vårens stora omorganisation. Jag har inte kunnat fixa alls i mitt klassrum eftersom jag inte har några möbler alls. Så jag har mest packat upp vårt gemensamma material och kastat saker som är alltför slitna eller inaktuella.

Efter jobbet i fredags stök jag på träolja på trallen på baksidan av huset. resten av kvällen kollade sambon på Star Trek och jag varvade med att kolla på booktube och läsa.
Igår åkte vi upp till mina föräldrars stuga över dagen. Soligt och varmt var det, men det fläktar i alla fall vid vattnet. Tyvärr har algblomningen tagit fart igen så det blev inget bad.

Idag har jag mest tänkt läsa, fixa i trädgården, städa och ladda inför min första hela jobbvecka. Hoppas på att mina klassrumsmöbler kommer innan torsdag när eleverna börjar skolan.

Denna veckas smakbit kommer från Erotic Stories For Punjabi Widows av Balli Kaur Jaswal, Boken är en av mina 12 hyllvärmare som jag vill läsa under 2020. Från s 37-38:

After dinner, Mindi and Nikki took over the washing up in the kitchen while Mum retired to the living room to watch television. They scrubbed the pots and plates in silence until Mindi spoke up. ’So Auntie Geeta’s recommended a few eligible bachelors. She gave me the email addresses of three guys that she shortlisted.’
’Ugh.’ Nikki could think of no other response to Mindi’s mention of Auntie Geeta. She was a friend of Mum’s who lived up the road and often dropped in unannounced, her eyebrows wiggeling with all the secrets she struggled to contain.
’No gossip, just sharing,’ she always claimed before unpacking the ruins of other people’s private lives.
’I emailed a few times with on guy who seemed okay,’ Mindi continued.
’Lovely,’ Nikki said. ’By this time next year you’ll be washing up in his kitchen instead of this one.’
’Shut up.’ After a beat Mindi added, ’His name is Pravin. Does that sound like an all right name to you?’
’ It sounds like a name.’
’He works in finance. We’ve chatted on the phone once..’
’So I go through all the trouble to post your profile on a noticeboard and you’ve enlisted Auntie Geeta as your matchmaker anyway?’
’I didn’t receive any responses from the temple profile,’ Mindi said. ’You’re sure you put it on the Marriage Board?’
’Yes.’
Mindi studied her. ’Liar.*

8 thoughts on “Smakebit på søndag: Erotic stories For Punjabi Widows

 1. A ROOM OF MY OWN skriver:

  visserligen är det en tid sedan jag läste den, men jag minns tydligt att jag gillade den. tack för smakebit och påminnelse! härlig stuga, förresten!

 2. Monika skriver:

  Tycker jag känner igen omslaget, men jag vet inte varifrån. Läst den har jag i alla fall inte.

 3. Vi oljar inte längre. Härliga sommardagar, läser i diskutabelt, tack för smakbiten.

 4. Bokdamen skriver:

  Låter som det varit en mysig helg, fint vid stugan. Den här boken/författaren kände jag inte till. Tack för smakbiten!

 5. (haha, innan autokorrigering skrev jag att jag läser i skuggan 😎

 6. Boklysten skriver:

  Den är jag ganska nyfiken på. Tack för smakbiten!

 7. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten! Ingen bok jag tidigare kände till.

 8. Lottens bokblogg skriver:

  Titeln vet jag inte om den lockar, men smakbiten lockade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *