Erotic Stories For Punjabi Widows

Nikki har ägnat större delen av sitt liv åt att distansera sig från det traditionella sikhiska samfund där hon vuxit upp, i västra London. När hennes pappa plötsligt går bort får familjen det svårt ekonomiskt och för att dryga ut familjekassan tar Nikki ett jobb som lärare i kreativt skrivande.

Drömmen om att diskutera litterära texter med andra skribenter grusas snabbt när det visar sig att huvuddelen av klassen består av änkor med bakgrund i Punjab. Kvinnor som har levt sina liv i skuggan av männen i familjen. De är till största delen analfabeter, och det finns inte en chans att Nikki kan hjälpa dem att utveckla skrivandet, snarare lära dem alfabetet. Men när en av kvinnorna en dag hittar en erotisk bok och högläser ur den tänds en gnista hos änkorna. Nikki märker snart att under deras traditionellt klädda yttre finns en längtan att få uttrycka sina egna innersta, mest förbjudna tankar.

När fler och fler vill ansluta sig till kursen blir det allt svårare för Nikki att se till så att inget läcker utanför klassrummets väggar. För kommer deras berättelser ut i samfundet riskerar de förödande konsekvenser.

Jag tyckte verkligen om den här boken! Så levande karaktärer och en otroligt engagerande berättelse. Den tar upp svåra ämnen som hedersvåld och annat förtryck. Förstår varför boken blivit så populär.

Boken fick fem stjärnor på Goodreads. Den finns översatt till svenska som Erotiskt skrivande för ensamma änkor. Författaren heter Balli Kaur Jaswal. Visste ni förresten att alla Sikhiska kvinnor har efternamnet Kaur och alla män efternamnet Singh?

2 thoughts on “Erotic Stories For Punjabi Widows

  1. A ROOM OF MY OWN skriver:

    intressant med efternamnen. det visste jag inte. men boken gillade jag

  2. […] Erotic Stories For Punjabi Widows – Balli Kaur Jaswal (2017)  12-16/8  396s (egen) […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *