The Southern Book Club’s Guide to Slaying Vampires

Beskrivning saknas.

Patricia Campbell hade alltid stora planer för sitt liv, men efter att ha gett upp sin karriär som sjuksköterska för att gifta sig med och bilda familj med en ambitiös läkare har Patricias liv krympt. Dagarna är lång, barnen är otacksamma, hennes man är frånvarande och hon hinner aldrig med allt som ska göras.
Det enda hon egentligen har att se fram emot är träffarna med boklubben. De är en grupp med hemmafruar i Charleston som förenas av sin förkärlek för true-crime och thrillers.

Men så flyttar James Harris, en ensamstående man, in i deras område. Alla spekulerar om nykomlingen. Patricia dras till honom men snart börjar hon misstänka att något är väldigt fel med honom.  Speciellt när några av stans barn försvinner. Patricia börjar göra sin egen utredning och snart involverar hon hela bokklubben. Är han kanske en seriemördare eller något ännu värre? Det hela tar hus i helvete när deras män arrangerar en intervention för att övertyga dem om att de har fel. James Harris har fått dem alla att dansa efter hans pipa.

Det finns flera riktigt otäcka och äckliga scener i boken. Det finns en som utspelar sig på en vind med ruttnande kläder, en död kropp och kackerlackor. Usch jag ryser än. Sen ska vi inte glömma allt kvinnoförtryck som finns med i boken. Hendrix tar upp det på ett smart och väldigt rättframt sätt.

Vi läste den här till den senaste träffen med Vampyrbokcirkeln och alla som deltog tyckte att den var välskriven. Vi som läste klart den gav den höga betyg. Jag tyckte den påminde om Stephen Kings sätt att skriva böcker. Ett tag verkade det som att det skulle bli ett riktigt King slut, men sen ordnade det upp sig.

Författaren Grady Hendrix är verkligen skicklig på att skapa karaktärer. Speciellt de kvinnliga huvudpersonerna var så mångbottnade och välskrivna. Sen kan jag tycka att en våldtäkt som fanns med var onödig för historien. Men annars tyckte jag den var riktigt, riktigt bra. Jag gav den faktiskt fem stjärnor på Goodreads.

Jag vill gärna läsa mer av Hrady Hendrix som bland annat skrivit My Best Friend’s Exorcism och Horrorstör.

One thought on “The Southern Book Club’s Guide to Slaying Vampires

  1. […] The Southern Book Club’s Guide To Slaying Vampires – Grady Hendrix (2020) 21-25/9  410s (egen, Kindle) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *