Hjärtats tillfälligheter

Beskrivning saknas.

Emma är den som blivit kvar hemma i byn, och medan hon jobbar i sin pappas gamla lanthandel ser hon vännerna jaga sina drömmar, bilda familj och skaffa barn. När Beathan dyker upp på sin motorcykel, med sin charmiga accent och sina varma ögon, är hon fast besluten att inte bry sig om honom trots att han är lika oemotståndlig som de skotska krigarprinsarna hon brukar läsa om i sina Harlequinromaner.

Beathan bär på en sorg och stannar aldrig upp tillräckligt länge för att minnas. Men det är något med Emma som gör honom villig att bortse från de löften han givit sig själv. Frågan är vad som krävs för att han ska kunna gå vidare?

Jag gillar Emma och Beathans kemi. De kan ju inte låta bli varandra men Beathan gör sitt bästa för att stöta bort henne. Han har ju lovat sig själv att aldrig inled något förhållande igen. Inte efter det som hände för mer än 10 år sedan.

Själva mysteriet den här gången är just varför Beathan har övergett Skottland och sin familj trots att han lider av svåra skuldkänslor. Det är inte förrän i slutet som vi får veta hans hemlighet och det är en tragisk sådan. Men ändå känns det extremt att ta avstånd från sin egen familj på det sättet han gjort. Okej att han flyr landet, huset men att knappt ha kontakt med sina syskon och föräldrar är overkill.

Boken är mysig som de andra och jag tycker om att träffa karaktärerna från de tidigare böckerna.

Den fick tre stjärnor på Goodreads. Jag läser gärna mer från författaren Sofia Ymén.

One thought on “Hjärtats tillfälligheter

  1. […] Hjärtats tillfälligheter (Österby-serien #3) – Sofia Ymén (2019) 5-7/10 318s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *