Smakebit på søndag: Vi for upp med mor

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Som vanligt har det varit en lugn helg här hemma. När jag kom hem från jobbet i fredags gick jag ut på en timmes promenad och började lyssna på Jag for ner till bror av Karin Smirnoff. Den var så otroligt bra att jag fortsatte att lyssna på den medan jag gjorde annat. Förutom att se några avsnitt av Cougar Town lyssnade jag på boken och gjorde sudoku.

Igår var det bara regn hela dagen. Jag körde några maskiner med tvätt och lyssnade klart på Jag for ner till bror. Det blev också en hel del booktube. Jag läste också Spöksommar av Mårten Melin. Middagen blev hämpizza från ett ställe som vi aldrig provat förut. Sen kollade vi på Dash & Lily på Netflix. Det är en tv-serie på åtta avsnitt men avsnitten är bara 22 minuter långa så vi såg alla avsnitt. Jag gillade den. Den är ju baserad på Dash & Lily’s Book of Dares av Rachel Cohn & David Levithan som jag älskade när jag läste den för en massa år sedan.

Idag har jag inget planerat förutom att läsa och fixa med bloggen. Säkert blir det lite förberedelser inför jobbveckan och annat fixande också.

Denna veckas smakbit kommer från Vi for upp med mor (Jana Kippo #2) av Karin Smirnoff. Från s17-18

Kostymen hade stegvis höjt rösten.
Sirirahanni sa han. Eller sirikippo som hon kom att heta sedan hon trotsat gemenskapen och gift sig med en sörlänning tog aldrig tag i sin synd medan hon levde.
Tvärtom slängde hon sig med anklagelser för att framstå som syndfri. Istället för att böja sitt huvud inför mannen till vilken hon skänkt sin kropp och ta sitt syndastraff förblev hon fången i djävulens garn. Istället för att be om syndernas förlåtelse och få åtnjuta benådningen hävdade hon sin oskuld och skyllde på en helig man.

11 thoughts on “Smakebit på søndag: Vi for upp med mor

 1. Bokdamen skriver:

  Hört i stort sett bara gott om de här böckerna, har dock inte läst. Men lite nyfiken är jag. Tack för. smakbiten!

 2. Robert W skriver:

  Jag nöjde mig med att läsa första delen i den här trilogin. Tack för smakbiten!

 3. Monika skriver:

  Hennes böcker har jag ju hört talas om, men de har faktiskt aldrig lockat mig.

 4. Paula skriver:

  Älskade alla tre böcker, väntade otåligt på den tredje delen. Lyckans dig som har en hel bok oläst…
  Tack för smakbit

 5. Lottens bokblogg skriver:

  Den här serien tyckte jag väldigt mycket om!
  TV-serien är jag lite nyfiken på fast jag inte läst boken.

 6. A ROOM OF MY OWN skriver:

  det konstiga med den här serien är att alla tre delarna är lika bra. jag tyckte väldigt mycket om den. tack för smakebit och påminnelse!

 7. Maria skriver:

  Jag har lyssnat på den första, men sen blev det inte av att jag lyssnade klart på den andra. Jag gillade nummer ett så jag vet inte riktigt varför det tog stopp sen.

 8. Lena skriver:

  Den där bokserien har jag funderat på att läsa ett tag nu. Tack för smakbiten.

 9. Jag har läst de två tidigare böckerna i serien men suger på den här karamellen. Tack för smakbiten.

 10. Bokdivisionen skriver:

  Jag har läst och gillat första delen men sen har annat kommit emellan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *