Felix Ever After

Felix Love har aldrig varit kär hans namn till trots. Han få känna hur det känns att vara förälskad  och varför det verkar så lätt för alla andra att hitta någon. Trots att han är stolt över identitet han rädd att han är för mycket som svart, queer och transgender.

Under sommaren går Felix en konstkurs för att vässa sin portfolio tillsammans med sin vän Ezra och flera andra vänner och bekanta. En dag sitter en massa foton på Felix i korridoren, foton som visar honom innan han genomgick sin könsbekräftande behandling.

Samtidigt börjar han trakasseras på instagram av någon som anser att Felix är en kvinna. Att han bara låtsas. Felix är övertygad om att det är hans vän Ezras ex Declan som ligger bakom det. Felix och Declan tävlar dessutom ett stipendium till Brown.

Felix börjar göra sin egen utredning med hjälp av Ezra och en annan vän. Han gör till och med en ny instagramprofil och kontaktar Declan för att avslöja honom. Men ju mer de pratar med varandra desto svårare får han att tro att Declan ligger bakom trakasserierna. Men vem kan ligga bakom då?

En väldigt bra bok som tar upp så mycket och så många representationer. Jag fick slå upp vissa ords  betydelse eftersom jag inte var säker på vad de betydde. RFSL:s hemsida var bra där. Jag hoppas att boken översätts till svenska. Den behövs!

Författaren heter Kacen Callender.

One thought on “Felix Ever After

  1. […] Felix Ever After – Kacen Callender (2020) 19-22/12 354s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *