Tongues of Serpents

Will Laurence och hans drake Temeraire har blivit dömda för förräderi och blivit av med allt. Laurence är alltså inte längre en kapten.
Temeraire och Lawrence blir transporterade till en fångkoloni i New south Wales. Med dem fraktas också tre drakägg till officerare som är villiga att ha en sån avlägsen placering som Australien.
Nu dyker en gammal bekant/fiende upp i kapten Rankin. Han som behandlade sin drake Levitas så illa att han dog och som aldrig borde få en ny drake.

Men när de kommer till kolonin upptäcker de att det råder kaos där på grund av en olämplig ledare. Laurence och Temeraire tar på sig ett uppdrag att hitta och bygga en väg in till de inre Australien. Men så blir ett av drakäggen stulna och nu börjar en jakt på att finna ägget innan det kläcks. De andra två äggen kläcks också och det får väldigt olika konsekvenser.

De upptäcker ett nytt och farligt hinder i det globala kriget mellan England och Frankrike.

Jag tyckte verkligen om den här boken och lyssnade på boken samtidigt som jag läste den. Simon Vance gjorde ett jättebra jobb även om Granby lät lite väl gubbig. Jag tyckte så mycket om boken att jag läste de tre sista böckerna i serien i en följd.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Författaren heter Naomi Novik.

  1. Temeraire
  2. Throne of Jade
  3. Black Powder War
  4. Empire of Ivory
  5. Victory of Eagles
  6. Tongues of Serpents
  7. Crucible of Gold
  8. Blood of Tyrants
  9. League of Dragons

 

2 thoughts on “Tongues of Serpents

  1. […] Tongues of Serpents (Temeraire #6) – Naomi Novik (2010) 27-28/12 347s (egen & Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *