Mexican Gothic

När Noemí Taboada får ett hysteriskt brev från sin nygifta kusin där hon ber Noemí rädda henne från maken som hon påstår förgiftar henne.
Catalina har alltid varit lagd åt det dramatiska hållet men hennes påståenden om att hennes make förgiftar henne och att huset är fullt av osaliga andar är lite väl mycket även för henne.

Noemí är egentligen mer hemma på glamorösa fester i fina cocktailklänningar och rött läppstift men beger sig på sin fars uppmaning till Catalinas mans släktgård High Place för att ta reda på sanningen. Men när hon kommer dit upptäcker hon att gården ligger väldigt avlägset på den mexikanska landsbygden och allt styrs med järnhand av svärmodern och den konstiga familjen.

Det är tur att Noemí är så tuff och inte låter sig skrämmas av kusinens make som är både hotfull och har stora problem med persoliga gränser. Han är riktigt obehaglig.  Den gamle patriarken (kusinens makes far) verkar urgammal och är svårt sjuk. Han verkar också bli fascinerad av Noemí.

Kusinen verkar vara riktigt sjuk också och Noemí har svårt att få reda på vad som händer. Men själva huset High Place är väldigt underligt. På något sätt lyckas invadera Noemís drömmar med blod och undergång.

Jag tyckte verkligen om boken som är väldigt olycksbådande och mörk på ett bra sätt. Den var faktiskt riktigt obehaglig på flera ställen. Tänk känslan i Jane Eyre. Författaren Silvia Moreno Garcia är en skicklig författare som jag gärna läser fler böcker av.

One thought on “Mexican Gothic

  1. […] Mexican Gothic – Silvia Moreno Garcia (2020) 15-16/1  301s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *