Tisdagstrion: Cyklar, bilar & bussar (och andra fordon)

Den här veckan har tisdagstrion temat  ”Cyklar, bilar & bussar (och andra fordon).”

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.
NOS4A2Buss på villovägarFeberdrøm
 1. NOS4A2 – Joe Hill  Victoria McQueens grej är att kunna hitta saker som försvunnit. På sin Raleigh Tuff Burner bike åker hon över en trasig gammal bro som tar henne dit hon behöver vara oavsett om det är i samma county eller på andra sidan landet.
  Charlie Manx gillar att ta med barn i sin gamla Rolls-Royce Wraith från 1938 med registreringsnumret NOS4A2. Barnen tar han till Chrismasland och därifrån flyr ingen. Ingen förutom Vic McQueen. Men helvetet börjar om igen när Vic själv får barn.
 2. Buss på villovägar – John Steinbeck Berättelsen påbörjas i en vägkorsning i södra Kalifornien nära den mexikansk gränsen. Där driver Juan, som har sina rötter både på Irland och i Mexiko, en restaurang och en bilverkstad. Bussbolaget Greyhound kör inte längre än hit, till Rebel Corners. När passagerarna ändå vill vidare tar Juan med sig dem i sin egen skraltiga buss till nästa anhalt, San Juan de laCruz. I romanen blir de åtta stycken i den gamla bussen, som i hällande regn kör fast ute på den leriga ödsliga vägen. I denna pressade situation tvingas människorna konfronteras med varandra, med sin ensamhet och egoism, sina drömmar, rädslor och sexuella drift. Under den polerade ytan ruvar sanningarna.
 3. Feberdröm – George R R Martin  Mäktiga hjulångare flyter fram på en grumlig och febrig Mississippiflod. Bland förrädiska grund och tropiska sjukdomar lurar också långt värre faror. Ett uråldrigt släkte vampyrer livnär sig på folket längs floden, såväl fria som slavar.

9 thoughts on “Tisdagstrion: Cyklar, bilar & bussar (och andra fordon)

 1. Josefin skriver:

  Jag hade också med Feberdröm! 😀 Fast jag har inte läst den än. En bra trio du har fått ihop.

 2. Robert W skriver:

  Feberdröm blir jag nyfiken på.

 3. Kul böcker du hittat.

 4. Boklysten skriver:

  Har inte läst någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

 5. Monika skriver:

  NOS4A2 vill jag väldigt gärna läsa.

 6. Joe Hills bok vill jag läsa!

 7. Mösstanten skriver:

  NOS4A2 verkar kunna handla om övergrepp på barn. Kanske inte bokstavligt, men i bildlig bemärkelse.

 8. Ugglanoboken skriver:

  Buss på villovägar hade jag inte hört talas om innan den här tisdagstrion – den blir jag nyfiken på!

 9. Åsa skriver:

  Feberdröm verkar ruggigt spännande. Tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *