Such A Fun Age

Emira ställer upp för familjen där hon brukar sitta barnvakt en sen kväll. Men i mataffären konfronteras hon av en säkerhetsvakt som anklagar henne för kidnappning. Händelsen, där en ung svart kvinna med ett blont barn omringas, fastnar på film. Incidenten blir startskottet för en kedja av händelser som vänder upp och ner på allt de tror att de vet om sig själva – och varandra. En samtidssatir om klass, rasism och privilegier.

Emira är inte riktigt nöjd med sitt liv. Hennes vänner har karriärer där de alla är framgångsrika. Själv är hon en deltids ”nanny” med ytterligare ett jobb på sidan. Hon har inte ens avslutat sin utbildning. Det går inte heller så bra på kärleksfronten. Men Emira har svårt att lämna sitt arbete nanny-jobb hos Alix Chamberlaine för hon älskar verkligen Briar (den lilla flickan hon har hand om).

Boken är intressant och tog upp angelägna ämnen men den är för rörig. Det är för mycket beskrivande istället för handling. Ibland kändes den otroligt nog lite tråkig.

Läs gärna Nilmas bokhyllas recension av boken. Hon har formulerat sig mycket bättre än vad jag.
Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads.

 

 

One thought on “Such A Fun Age

  1. […] Such A Fun Age – Kiley Reid (2019) 9-11/1  310s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *