Time’s Convert

Marcus Whitmore blev vampyr på 1700-talet. Nu har det gått mer än 200 år och han är förälskad i Phoebe Taylor, en människa som bestämt sig för att bli vampyr för att leva med honom.

De bestämmer sig för att följa de gamla traditionerna som kräver att de hålls skilda från varandra under 90 dagar efter Phoebes transformation. Allt för att hon inte ska välja honom bara för att hon  är så påverkad av sin förändring. (Lite konstig anledning. )

Vi får följa Phoebe under de 90 dagarna och vad som händer med henne. Vi får också förlja Marcus som går igenom en existentiell kris och tänker tillbaka på sitt mänskliga liv och hur han blev vampyr.

Jag gillade tillbakablickarna och när vi fick följa Marcus som läkare i det amerikanska frihetskriget. Vi får också se Matthew och Diana en hel del. Jag trodde att det här var en ny serie med Marcus som huvudkaraktär men det verkar vara en fortsättning på All Souls-trilogin. Vi får veta mer om Diana och Matthews barn och karaktärer från de tidigare böckerna.

Jag tyckte verkligen om boken och hoppas att det kommer fler i serien. Såg på Goodreads att det kanske är Gallowglass som kommer vara huvudperson i nästa del.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

One thought on “Time’s Convert

  1. […] Time’s Convert – Deborah Harkness (2019) 24-30/1 465s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *