Mördarens apa

Mördarens apa

Berättelsen om Mördarens apa rör sig från Lissabons nattliga hamnkvarter, över de stora oceanerna, till mysterierna vid en indisk maharadjas hov. Det är en historia om mörka hemligheter och svåra brott, men även om oväntad vänskap, hopp och förlåtelse. Mördarens apa är en fristående fortsättning på den Augustprisade Legenden om Sally Jones från 2008.

Historiens berättare är gorillan Sally Jones, maskinist på lastskutan Hudson Queen. Hon och hennes vän, sjömannen som kallas för Chiefen, är strandsatta i Lissabon. Där blir de inlurade i en smugglingsaffär som slutar illa. Hudson Queen går under och Chiefen blir oskyldigt dömd för mordet på den skugglike Alphonse Morro.

Fortsättningen på Legenden om Sally Jones är väldigt spännande och engagerande. Vi får följa med på en resa över stora delar av världen för att få Chiefen frikänd. Det är ett genidrag att gorillan Sally Jones är huvudpersonen och att hon inte kan prata men förstår allt och kan läsa och skriva. Boken är verkligen hjärtskärande på flera ställen. De svartvita bilderna är helt underbara.

Författaren heter Jakob Wegelius. Boken tilldelades Augustpriset 2014. Legenden om Sally Jones fick priset 2008. Sista boken i serien heter Den falska rosen.

One thought on “Mördarens apa

  1. […] Mördarens apa – Jakob Wegelius (2014) 27-28/2  624s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *