The Missing American

När Gordon Tilson blir offer för en nätbluff bestämmer han sig för att åka till Accra, Ghana för att göra något åt saken. Men Ghana har förändrats sedan han var där i militären och sedan han träffade sin fru där.
Gordon går till polisen och börjar själv ställa frågor. Något som leder till att han försvinner spårlöst. Hans son Derek kommer till Ghana men får ingen hjälp av den lokala polisen. Istället tar han hjälp av privatdetektiven Emma Djan.
Emma har varit polis som blev uttråkad av de tråkiga uppgifterna hon fick. Hon ville bli mordutredare men när hon vägrar gå med på en överordnades sexuella närmanden får hon sparken. Som tur är får hon anställning på en detektivbyrå efter några veckor.  Nu vill hon bevisa för sig själv och sin nya chef att hon duger.

En väldigt spännande bok som tar upp sakawa boys och korruptionen inom poliskåren och politiken i Ghana. Det

Jag gillar verkligen Emma Djan. The Missing American är den första delen i en ny serie av Kwei Quartey.  Författaren har också skrivit en annan serie om kriminalaren Darko Dawson.
Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Jag kommer att läsa mer av författaren.

One thought on “The Missing American

  1. […] The Missing American – Kwei Quartey (2020) 19-23/2 536s (egen […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.