Mordkonsulten

Mordkonsulten

När den nittioåriga Peggy Smith hittas död i sitt hem ser polisinspektör Harbinder Kaur till en början inga skäl till misstankar. Peggys hemhjälp, Natalka, redogör för vad som tycks ha varit en naturlig död.
Men det ska snart förändras. Det visar sig att Peggy ljugit om sina hjärtproblem och att hon varit övertygad om att någon förföljde henne. Att hon sedan länge, i hemlighet, agerat »mordkonsult« åt ett antal kända kriminalförfattare, och därför visste mer om mord än vad som är sunt.
När Natalka städar ur Peggys lägenhet blir hon hotad till livet av en maskerad, beväpnad inkräktare. Och Harbinder Kaur börjar tänka att det kanske inte existerar något sådant som ett dödsfall fritt från misstankar, trots allt…

En underhållande historia med berättad från många perspektiv. Förutom Harbinder Kaur som är polisinspektör, får vi följa hemhjälpen Natalka, den f.d. munken Benedikt och Peggys granne och vän Edwin som tillsammans försöker lösa fallet  bland annat med hjälp av handlingen från gamla deckarböcker.

Jag lyssnade på boken genom Storytel och den fick fyra stjärnor på Goodreads. Elly Griffiths (Domenica de Rosa) är författare och det är den andra delen i serien om Harbinder Kaur.

One thought on “Mordkonsulten

  1. […] Mordkonsulten (Harbinder Kaur #2) – Elly Griffiths (2020) 4-6/3 327s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *