Vengeful

Detta är fortsättningen på Vicious och det är samma personer som står i fokus plus några till. Det är fortfarande Victor och Eli och deras handlingar som driver berättelsen. De gjorde ju sitt avslutningsarbete om E. A:s (Extra Ordinaries) och hade en teori om hur en kunde bli en E.A. En teori som de testade på sig själva och som resulterade i att de blev E.A:s.

Efter händelserna i förra boken sitter Eli inspärrad. Han utsätts för omänskliga experiment. Victor rör sig från stad till stad tillsammans med Sydney, Mitch och hunden Dol. Han letar efter en E.A som kan laga honom. Han gick sönder när han dog igen och han blir bara sämre och sämre.
Sydney känner sig skyldig för systerns död och Victors problem. Hennes skuldkänslor får henne att ta stora risker.

En ny superskurk uppstår och tar stor plats i boken. Hon blir en E.A på grund av sin våldsamma död. Det är inte en trevlig karaktär utan snarare någon som varit villig att göra vad som hest för att komma upp sig i världen.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.  Tydligen ska det komma en tredje bok i serien. Den kommer jag att läsa. Författaren heter V.E Schwab (Victoria Schwab). jag ska kolla upp hennes andra böcker.

 

2 thoughts on “Vengeful

  1. […] Vengeful (Villains #2) – V.E Schwab (2018) 1-4/3  336s (egen, Kindle) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *