Lord of Shadows

Lord of Shadows är den andra delen i The Dark Artifices-serien. Jag läste den första delen Lady Midnight 2017 så det tog ett tag innan jag kom ihåg vilka alla karaktärerna var. Men en av författaren Cassandra Clares styrkor är att hon väver in ledtrådar och återblickar så det gick ganska snabbt att komma ihåg.

Det är Emma Carstairs och Julien Blackthorne som är huvudkaraktärer och deras kärleksproblem. De är ju parabatai och bästa vänner men nu har de ju upptäckt att de älskar varandra på ett helt annat sätt. Det är förbjudet enligt The Clave. Emma har bestämt sig för att få Julien att sluta älska henne. Till vilket åris som helst. Så hon låtsas att hon är ihop med hans storebror Mark som nyss kommity tillbaka från att vara fången i Faevärlden som en del av The Hunt.

Det är så många olika karaktärer som har sina egna problem. Mest handlar det om Juliens syskon. Jag gillar Ty och Mark bäst. Det är så mycket teen angst.

Boken var en riktig tjockis med sina 699 sidor, men det gick väldigt snabbt att läsa den. Jag drogs med i det snabba tempot och alla osannolika händelser. Nästa bok i serien heter Queen of Air and Darkness och jag planerar att läsa den snart och inte vänta fyra år igen.

Boken fick tre stjärnor på Goodreads.

One thought on “Lord of Shadows

  1. […] Lord of Shadows (The Dark Artifices #2) – Cassandra Clare 5-7/4 699s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *