Karamellskorna

När Vianne Rocher flydde från sitt choclateri och sitt gamla liv tog hon bara med sig dottern Anouk och det hemliga barnet i magen. Men vissa saker lämnar en aldrig ifred. Inte ens om man byter identitet.

Som Yanne Charbonneau lever hon ett stilla liv med sina döttrar ovanför en liten chokladbutik, nu i Pariskvarteret Montmartre. Tills Zozie de lÁlba – kvinnan med karamellskorna stormar in i familjens liv och ställer allting på ända. Zozie är färgstark och magisk, oemotståndlig och livsfarlig, och har planer som hotar hela deras värld.

Samtidigt slits Vianne mellan den stabile fastighetsägaren Thierry och den livsbejakande vagabonden Roux, den man som redan har vunnit hennes hjärta en gång, i ett annat liv, och som plötsligt en dag står på tröskeln till hennes butik.

Men Zozie har dem alla i sitt våld, och när allting som Vianne håller kärt åter är hotat måste hon ta ett omöjligt beslut: ska hon fly, som hon gjort så många gånger förut, eller ska hon våga möta sin farligaste fiende – sig själv?

Jag blev överraskad av att den här boken var så pass annorlunda än Choklad. Nu känns det som jag läste någon slags spänningsroman men med magisk realism och feelgood. Inget fel med det.
Jag tyckte dock att karaktären Zozie var lite väl disney evil.
Roux och Anouk är min favoritkaraktärer. Rosette är väldigt fascinerande också. Undrar just hur hon kommer att utvecklas.

Jag lyssnade på boken genom Storytel och läste även lite ur den fysiska boken.

2 thoughts on “Karamellskorna

  1. […] Karamellskorna (Choklad #2) – Joanne Harris (2008) 23-24/6 522s (egen & Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *