Tisdagstrion: Skolämne i titeln

Den här veckan är temat för tisdagstrion ” Skolämne i titeln”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

 1. A Brief History of Seven killings – Marlon James December 1976. Våldsamma politiska stridigheter pågår i Jamaica, och det är bara ett par veckor kvar till valet, när sju beväpnade män stormar in i Bob Marleys hem i Kingston. Ingen av männen bakom mordförsöket grips, men ryktet säger att sångaren har blivit en bricka i ett spel med intressen långt utanför landets gränser. Har inte läst denna än men vill.
 2. Norra Latin – Sara Bergmark Elfgren Tamar drömmer om att bli skådespelare. Clea är uppvuxen på teatern och filminspelningar. En regnig augustidag börjar de teaterprogrammet på Norra Latin i Stockholm. De går i samma klass, men lever olika liv. Tamar har lämnat både familj och vänner och flyttat till en ny stad. Clea har bott i Stockholm hela sitt liv och har en självklar position på skolan.
  Men den anrika byggnaden döljer många hemligheter. En tragedi som sägs ha inträffat i aulan.  Riktigt bra!
 3. Kemisten – Stephenie Meyer Hon är en före detta agent på flykt från sina tidigare arbetsgivare. Att hon var anställd av USA:s regering var det väldigt få som kände till. Expert inom ett område som få vet existerar på en enhet som knappt någon ens visste fanns. En ganska underhållande bok.

9 thoughts on “Tisdagstrion: Skolämne i titeln

 1. Robert W skriver:

  Norra Latin var fyndigt!

  PS. Du glömde posta en länk hos Ugglan.

 2. passande titlar, inte läst dessa.

 3. Åh Norra Latin glömde jag helt bort!

 4. Monika skriver:

  Norra Latin och Kemisten har jag läst och båda hade lätt kunnat dyka upp hos mig också. Om jag inte hade hittat ett tema i temat ?

 5. Boklysten skriver:

  Har inte läst någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

 6. Mösstanten skriver:

  Ja, Norra latin var fyndigt, det håller jag med om. Inte illa att få med kemi också.

 7. Ugglanoboken skriver:

  Gillar din blandning! Norra Latin har jag läst och gillat!

 8. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag hade mest historia i mina boktitlar..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *