En smakebit på søndag: Konferensen

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Jag njuter av semestern genom att läsa och ta det lugnt. Efter den här våren behöver jag verkligen ladda batterierna igen.
I onsdags hade jag träff med två kollegor och vi planerade inför en lite semestertripp vi ska ta i början av vecka 28. Det blir en sväng till Mariefred med övernattning på ett B & B. Jag tror vi tar en sväng till Tosa också. Efter vår lilla planeringsstund gick vi på Lungo Mare och åt. Första gången som jag ätit på restaurang sedan pandemin började. Vi satt i alla fall ute och åt god mat.

Under veckan som gått har jag deltagit i Nyårssprinten sommar på instagram som Lina @bookaddict.youtube, Rebecca @rebreads92 och @jennifers_bokvarld. Så kul att läsa tillsammans med en massa andra och att det är lässprints och live:s på instagram.
Jag har i alla fall läst Girl, Woman, Other av Bernardine Evaristo, Skuggor över Jorvik av Helena Dahlgren, En midsommarnatt och En gång är ingen gång av Sara Dalengren, den 250 sidorna av Midnight Sun av Stephenie Meyer som skulle läsas till Vampyrbokcirkelträffen, En bättre människa av Eli Åhman Owetz.

Men veckans smakbit kommer från Konferensen av Mats Strandberg. Från sidan 7:

Det sägs att vid bergets fot, där grusplanen framför huvudbyggnaden nu ligger, fanns en äng där Birger Jarls män stred mot en här av folkungar. Metall mot metall. Hästarna skirade i panik. Blod genomdränkte marken. Nu är klockan snart halv nio, en septembermorgon 2019, och nytt blod har sjunkit ner i jorden, utspätt av nattens regn.

12 thoughts on “En smakebit på søndag: Konferensen

 1. Bokdamen skriver:

  Låter som en skön semester. Läst annat av Strandberg, inte bestämt om jag vill läsa denna. Tack för smakbiten!

 2. Monika skriver:

  Jag har några olästa av Strandberg. Det här är en av dem 🙂

 3. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten! Okänd bok för mig. Ha en fortsatt fin sommar!

 4. astridterese skriver:

  Det er gøy å lese sammen med andre. Tidligere har jeg vært med på endel 24 timer read-athon, men i det siste synes jeg de har blitt så upersonlige. Sikkert fordi det er så mange med. Jeg ville heller lest med noen få 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 5. Paula skriver:

  Har inte läst denna, däremot Girl, woman, other som jag gillade! Tack för smakbit

 6. ny författare för mig, tack för smakbiten.

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  vågar inte läsa den här. Efter Färjan vågar jag mig inte på något Mats Bergmark skriver även om jag tycker om hans språk. tack för smakebiten!

 8. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Mats Strandberg! förlåt!

 9. Robert W skriver:

  Effektfullt formulerad smakbit. Tack för den!

 10. Sara Pepparkaka skriver:

  Det verkar vara en skön semester om du har ro och tillfälle att läsa!

 11. Bokdivisionen skriver:

  Jag har precis fått hem Konferensen men sparar lite på den till en minisemester jag ska på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *