Tisdagstrion: Pojkar, grabbar & män

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Pojkar, grabbar & män”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

 1. Pojkarna -Jesssica Schiefauer Vi fyllde fjorton år den våren, Bella, Momo och jag. Vi höll oss för oss själva.Om vintereftermiddagarna var vi oftast i Momos rum, men under den varma delen av året satt vi i Bellas trädgård, eller inne i växthuset om det regnade. Vi levde mitt i allt detta sprakande och det fick mig att glömma att jag var Kim, att jag hade en kropp som växte och sprängde. Växthuset var en frizon, ett rum att gå till där andra lagar gällde.
  På dagarna utstår Kim tillsammans med sina tjejkompisar Bella och Momo killarnas kränkningar, men på nätterna dricker de av nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar.
 2. Grabben i graven bredvid – Katarina Mazetti Desirée sitter vid sin mans grav, förlägen över sin brist på sorg. På bänken bredvid sitter en vulgär karl helt utan stil. Graven han sitter vid är översållad med utsmyckningar, och han planterar och arrangerar som om det vore en utställningsträdgård. Detta är upptakten till ett mycket speciellt relationsdrama. Två till synes oförenliga personligheter lyckas mötas. Och då slår det gnistor.
 3. Evelyn Hugos sju äkta män – Taylor Jenkins Reid En helt otrolig berättelse om den kända (fiktiva) skådespelerskan Evelyn Hugos liv. Från 50-talet och framåt.

6 thoughts on “Tisdagstrion: Pojkar, grabbar & män

 1. Robert W skriver:

  Grabben i graven bredvid har jag sett som film. Den gillade jag! Taylor Jenkins Reids bok tror jag att jag skulle tycka om.

 2. Lena skriver:

  Tack för tipsen.

 3. Monika skriver:

  Grabben i graven bredvid har jag bara sett som film och den var ju bra så boken är säkert ännu bättre. Evelyn Hugos sju äkta män har jag läst.

 4. Ugglanoboken skriver:

  Pojkarna gillar jag – kul med något som bryter lite mot de vanliga handlingarna 🙂

 5. Pojkarna vill jag läsa! Evelyn Hugo tyckte jag jättemycket om.

 6. Scylla skriver:

  Snyggt, du fick in alla tre, pojkar, grabbar och män! Pojkarna hade vi gemensam, ja. Den andra har jag bara sett som film men den tredje har jag läst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *