Bara på besök

Eileen är trött på att vara 79 år.
Leena är trött på sitt liv som trettioåring.
Kanske är det dags för dem att byta plats.

Överpresterande Leena Cotton blir beordrad att ta två månader tjänstledigt efter att ha brutit samman under en stor presentation på jobbet. Sorgen hon bär på hinner i kapp henne, och hon flyr hem till mormor Eileen i Yorkshire för att vila upp sig. Eileen ska snart fylla åttio och har just blivit lämnad av sin man. Hon längtar efter en ny chans till kärlek, men den pyttelilla byn erbjuder inte många passande herrar.

Leena föreslår en lösning: de byter liv under två månader. Eileen kan bo i London och leta efter kärleken. Under tiden kan Leena ta hand om Eileens förpliktelser i lantliga Yorkshire. Men de blir snart varse att det inte är så enkelt som de trott att vara på besök i varandras liv …

Charmig, mysig och smågullig läsning. Tyvärr når den inte alls upp till hennes debutroman Sambo på försök. Båda behandlar svåra saker men i Bara på besök är det för lätt att räkna ut vad som ska hända. Dessutom är flera karktärer så otroligt Disney evil. Sen tycker jag att Leena beter sig som en tonåring inte som en 30 årig kvinna.

Boken fick två stjärnor på Goodreads.

One thought on “Bara på besök

  1. […] Bara på besök – Beth O’Leary (2020) 6-9/10  348s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *