Tisdagstrion: Isigt, kallt eller vitt

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Isigt, kallt eller vitt”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

 1. Under a Pole Star – Stef Penney Författaren är en favorit och som ni ser är det isigt , kallt och vitt på omslaget. Utspelar sig 1892 under en expedition på Grönland. Flora Mackie är ledare för expeditionen och geologen Jacob de Beyn är också med. Har inte läst den än.
 2. Elatsoe – Darcie Little Badger  Elatsoe lives in this slightly stranger America. She can raise the ghosts of dead animals, a skill passed down through generations of her Lipan Apache family. Her beloved cousin has just been murdered, in a town that wants no prying eyes.
  Har hört så mycket gott om boken. Dessutom är det ganska vitt på framsidan. Är inte helt säker på vad den handlar om mer än att det är
 3. Mot den glittrande snön vid världens ände – Eowyn Ivey oden och kartlägga dess vidsträckta och vilda Alaskamiljö. Bakom sig lämnar han sin nyblivna fru Sophie, gravid med deras första barn, och Forrester skriver ner sina extraordinära äventyr med hoppet att hans dagbok når henne om han inte återvänder – för vem vet vad som finns bakom flodens krök dit ingen tidigare nått.
  Jag tyckte mycket om författarens tidigare bok Snöbarnet. Det är nog både is och snö på bergen på omslaget. Snön är vit i alla fall.

5 thoughts on “Tisdagstrion: Isigt, kallt eller vitt

 1. Robert W skriver:

  Elatsoe låter som en mystisk och intressant bok. Tack för tips!

 2. Monika skriver:

  Jag har inte läst någon av dessa, men jag har andra böcker stående olästa av både Stef Penney och Eowyn Ivey.

 3. Tre böcker jag inte läst, tack för tips.

 4. Ugglanoboken skriver:

  Har inte läst någon av dina, men tror jag läst en annan bok av Penney (en om vargar). Tack för tipsen!

 5. Mösstanten skriver:

  Nog är det isigt, kallt och vitt så det förslår. Jag har inte läst någon av de här tre böckerna, men Snöbarnet av författaren till Mot den glittrande snön, den har jag i min läslista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *