Frågar åt en vän

Lydia Dunge lever ett hektiskt liv. Hon är avdelningschef på anstalten Vinterbo och har både ett bröllop och en begravning att planera. Med en dement morfar, en mamma som tycks mer besvärad än sorgsen och fyra egensinniga syskon gör Lydia sitt bästa för att mormodern under värdiga former ska föras till sista vilan. Fästmannen Douglas, som alltid har haft sina invändningar mot Lydias brokiga, smått kaotiska familj, känner sig bortprioriterad.

Av misstag råkar Lydia skicka ett meddelande avsett för Douglas till Ninos, en total främling. Det blir startskottet för en konversation som blir Lydias följeslagare under de skakiga månaderna fram till begravningen. Hemligheter avslöjas, människor förändras och när Allhelgonahelgen och begravningen närmar sig är ingenting längre sig likt. Hur navigerar man i livet när kartan hela tiden ritas om?

Jag tycker verkligen om Sara Molins böcker. Karaktärerna känns verkliga och det är omöjligt att sluta läsa. Det är kärlek, hemligheter, sorg, missförstånd humor och komplicerade relationer i en salig blandning.

Det är ett roligt grepp att Lydia får bo hemma hos tre av sina syskon i två veckor var. Det är ganska mycket de lär om varandra då.

Boken fick fyra starka stjärnor på Goodreads. Jag läser gärna fler böcker av författaren.

Sara Molin har tidigare gett ut:

  • Som en öppen bok
  • En oönskad julklapp

One thought on “Frågar åt en vän

  1. […] Frågar åt en vän – Sara Molin (2021) 26-27/12 303s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *