The Christmas Bookshop

 

Carmen har alltid jobbat i sitt lokala varuhus. Så när den vackra gamla byggnaden slår igen för gott vet hon inte vad hon ska göra.

När hennes syster Sofia mer eller mindre tvingas att hitta ett jobb åt sin syster av deras mamma känner sig Carmen tvingad att ta det. Carmen ska jobba i en liten bokhandel över jul och bo i Sofias extrarum.
Men Carmen har aldrig varit särskilt intresserad av hennes systers tre barn och nu förväntas hon hjälpa till och sitta barnvakt när barnsköterskan har föreläsningar på universitetet.
Sofia framstår som den perfekta systern som är gift, är en framgångsrik advokat, har tre barn och är höggravid med sitt fjärde barn.
Carmen är den misslyckade systern.

Bokhandeln drivs av en gammal man som hoppas kunna sälja affären. Men de är väldigt nära en konkurs och det blir Carmens uppgift att få fart på försälningen.

Under veckorna som går lär Carmen och Sofia känna varandra igen. Det blir naturligtvis en massa missförstånd som lätt kunde ha undvikits.
Carmen blir också intresserad av en framgångsrik författarer, Blair, och universitetsprofessorn Oke. Vem ska hon välja?

Boken är rolig och mysig. Men jag har svårt för Carmen som är så fruktansvärt självisk. Det är också en väldig massa tjat om vikt och vad en ska äta. Väldigt mycket tjat om vikt också om vikten på barnen.
Jag hade svårt för kärlekstriangeln. Förstår egentligen inte varför hon är intresserad av någon av dem.

Det är lite kul att Ramesey, Zoe och barnen dyker upp i boken. De är ju med i Den lilla bokhandeln i hamnen ( Bookshop on the Shore)

Boken fick tre stjärnor på Goodreads och är skriven av Jenny Colgan.

 

 

One thought on “The Christmas Bookshop

  1. […] The Christmas Bookshop – Jenny Colgan (2021) -19/12 (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.