En smakebit på søndag: Harlem Shuffle

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Jag har inte fått mycket gjort den här veckan. Jag har läst men bara Nora Roberts böcker. Jag läste ut Förföljaren och den var riktigt bra. Sedan hade jag svårt att sova en natt och började läsa På öppet hav (första boken i familjen på Chesapeake Bay Saga). Kan inte säga att den var speciellt bra men efter att ha läst den måste jag läsa de tre andra i serien. Jag läste dem på min Storytel Reader.

I tisdags var jag med Mya, Theo och Thor till Leklandet Delfinen. I torsdags var jag, brorsan, Theo, Thor och Myas bror med familj på Lillhagsbadet. De hade hyrt badet så det var bara vi där.
I fredags fyllde Thor sex år så det var kalas och igår åkte Theo och Thor skridskor för första gången.

 

Idag ska jag bara vara hemma och förbereda mig för jobbstart imorgon.

Denna veckas smakbit kommer från Harlem Shuffle av Colson Whitehead. Från sidan 4-5:

Aronowitz hunched over the glass counter, with a loupe screwed into his eye socket, poking one of his gizmos. ” Mr. Carney.” He coughed.
There weren’t many white men who called him mister. Downtown, anyway. The first time Carney came to the Row on business, white clerks pretended not to see him, attending to hobbyists who came in after him. He cleared his throat, he gestured, and remained a black ghost, store after store, accumulating the standard humiliations, until he climbed the black iron steps to Aronowitz & Sons and the proprietor asked, Can I help you as in Can I help you? As opposed to What are you doing here? Ray Carney, in his years, had a handle on the variations.

8 thoughts on “En smakebit på søndag: Harlem Shuffle

 1. Åsa skriver:

  Bara läst Nickelpojkarna av författaren. Tack för smakbiten!

 2. Monika skriver:

  Colson Whitehead känner jag ju igen, men jag har inte läst något av honom. Än.

 3. Paula skriver:

  Jag läste Den underjordiska järnvägen som var mycket läsvärd. Har inte blivit fler, tänker att temat är detsamma i hans böcker. Inget fel i det, men jag vill variera mig lite. Tack för smakbit, bor du också i Dalarna? Jag huserar numera i Sundborn. Och vintern är så vacker här nu.

 4. Bokdivisionen skriver:

  Det låter väl ypperligt att du gjort så lite som möjligt under din ledighet! Det kallas att vila. Jag har läst om järnvägen av Whitehead och gillade den.

 5. Lottens bokblogg skriver:

  Den här är jag nyfiken på, men först ska jag läsa Underground Railroad som står oläst i hyllan.

 6. Bokdamen skriver:

  Läst Den underjordiska järnvägen och Nickelpojkarna av författaren och den här finns i ljudbokshyllan. Tack för påminnelsen och smakbiten!

 7. inte läst författaren, lånat bok, tack för smakbiten

 8. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har inte läst något av Colson Whitehead. Harlem Shuffle kände jag inte ens igen titeln på. tack för smakebiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *