Tisdagstrion: Överst i min läshög/på min läslista

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Överst i min läshög/på min läslista”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

Jag har valt en trio med några böcker jag läser just nu.

 1. Grim – Sara Bergmark Elfgren Artonåriga Kasper har gått igenom en svår tid, men nu har han fått sitt drömjobb på nöjesfältet Gröna Lund. Där möter han Iris som lär honom hur man skrämmer skiten ur spökhusets besökare.
  Trettio år tidigare, i åttiotalets Stockholm, förändras livet för sextonåriga Håkan när han lär känna Grim. De lever och andas musik och har stora planer för sitt death metal-band . Allt går i kras när Grim dör, och Håkan lägger ner bandet.
 2. Go Tell the Bees That I Am Gone – Diana Gabaldon Den nionde delen i Outlander-serien.
 3. Harlem Shuffle – Colson Whitehead För kunderna och grannarna på 125:e gatan är Carney en hederlig möbelförsäljare, som gör sitt bästa för att försörja sig själv och sin familj. Han och hans fru Elizabeth väntar sitt andra barn, och om hennes uppåtsträvande föräldrar inte gillar honom eller deras trånga lägenhet bredvid tunnelbanespåren, känns det ändå hemma. Men få människor känner till Carneys släktband till det skumma övre Manhattan, och att hans normala fasad har mer än ett fåtal sprickor. Sprickor som blir hela tiden blir större.

10 thoughts on “Tisdagstrion: Överst i min läshög/på min läslista

 1. känner till böckerna men inte läst.

 2. Colson W vill jg läsa, vet inte varför det inte blivit av.

 3. Grim vill jag läsa 🙂

 4. Monika skriver:

  Grim undrar jag om jag inte måste läsa.

 5. Mösstanten skriver:

  Harlem Shuffle blir jag nyfiken på.

 6. A ROOM OF MY OWN skriver:

  känner igen alla tre men jag har inte läst någon av dem. Harlem Shuffle kommer jag evt att läsa

 7. Sandras dagar skriver:

  Jag vill läsa alla tre böckerna på din lista. Ser fram emot att läsa dina boktips/-recensioner om dem.

 8. Ugglanoboken skriver:

  Både Grim och Harlem Shuffle hade kunnat vara med i min trio också – vill gärna läsa båda snart!

 9. C.R.M. Nilsson skriver:

  Haha, vad roligt! Go Tell the Bees That I am Gone läste jag ut i förra veckan och Grim läste jag ut nu på morgonen. Tyckte riktigt bra om båda.

 10. Åsa skriver:

  Grim är jag lite nyfiken på. Tack för tipsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *